Szeretettel köszöntelek a blogomban! Welcome on my blog! Bienvenue sur mon blog! Willkommen auf meinem Blog! Benvenuti sul mio blog! Καλώς ήρθατε στο blog μου! Selamat datang di blog saya!

Az oldalon található minden anyag szerzõi jogvédelem alatt áll.
Bármiféle felhasználása csak a szerzõ elõzetes engedélyével történhet.






2023. augusztus 2., szerda

Átmentés a FB-ról

Mérföldkövek...

Minden ki tudja hányadik lépés után, van egy újabb, ahol meg kell állni. Vagy azért, mert valami lezárul végleg, vagy elkezdődik valami új.

Utolsó végleges útjukra indultak a szüleim urnái a Lőrinci temetőből oda, ahová mindig is tartoztak. Bejárják az utat a húgommal, elmennek minden olyan helyre, ahol jártak, éltek, ahol a lelkük otthona volt. Ahová elmentek minden évben, újra átélni a legszebb emlékeiket, ahol egy gyönyörű feketehajú székely lány beleszeretett egy magyar pilótába. Oda, ahol megteremtették az első közös otthonukat, ahol a nagyanyám fiaként szerette az édesapámat. Gyergyószentmiklós: ez volt a hely, ahol az édesanyám született, és ez volt az a hely is, amiről azt hitték, örökké ott fognak élni.

Aztán mégsem így történt, megalkudtak a Sorssal, mint akkoriban olyan sokan. Próbáltak új életet felépíteni, ami nem volt könnyű, már csak azért sem, mert minden, ami igazán fontos volt, ott maradt a határ túloldalán.

Döntöttünk a húgommal-, nem volt könnyű, de elgondolkodtunk azon, mi lesz, ha mi már nem leszünk? Marad egy elhanyagolt, lassan amortizálódó sírkő, és senki sem emlékszik majd, ki nyugszik alatta, vagy visszatérhetnek arra a tájra, ahol a gyökereik eredtek.

Majd ott találkozunk, ahol a fenyvesek az égig érnek, ott ahol zúg a négy folyó, ahol jó volt magyarnak maradni még akkor is, amikor éjjelente zárt ajtók, és ablakok között suttogták el az Új Év beköszöntével a magyar himnuszt.

Nagyot változott a világ, de én mindig azt gondolom ne az emberekért szeressünk egy országot, egy Földet, mert amíg az emberek úgy változnak, mint az időjárás, az nem változik soha. A felemelt rög a tenyereden mindig ugyan onnan származik, az érzés a szívedben, mindig ugyanaz marad. És mindenkinek a legjobb: egyszer végleg hazatérni.

A sírhely, ami most már üres. További sorsáról, ha a húgom megérkezik gondoskodni fogunk.



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése