Szeretettel köszöntelek a blogomban! Welcome on my blog! Bienvenue sur mon blog! Willkommen auf meinem Blog! Benvenuti sul mio blog! Καλώς ήρθατε στο blog μου! Selamat datang di blog saya!

Az oldalon található minden anyag szerzõi jogvédelem alatt áll.
Bármiféle felhasználása csak a szerzõ elõzetes engedélyével történhet.


2018. október 9., kedd

Ő Fülöp a rendes férfi nevén, nekem csak Fülike...

Kedves Barátom, ott a távolban, hozzon egy kis vidámságot a nehéz napokban, az én új kicsi szőrös gyerekem, akivel együtt szorítunk Nektek, hogy minden úgy legyen, ahogy mindannyiótoknak a legjobb.
Ajánlom ezt a bejegyzést Meggyes József barátomnak, akit személyes ismeretség nélkül is bátran így merek nevezni.
Szóval megérkezett, ilyen volt másnap. Kicsit szomorú, kicsit elveszett, se anyuka, se testvérek, csak kert és udvar, ismeretlen kutyaház, ahol egész éjjel rendületlen szorgalommal, kisebb-nagyobb szünetekkel sírdogált, szinte vigasztalhatatlanul.
Másnap finomakat evett, éjjelre beáldoztam egy bunda béléses kabátomat, amit alá tettem, és nem zártam be a kennel ajtaját. Csend volt. Reggel hatalmas örömmel fogadott, aprókat ugrott a lábamra, kérte, hogy vegyem fel.
És én felvettem, és mindig felveszem, ahányszor csak akarja. Van egy régi fotel beraktam a kennelbe, (szőnyeg is van ott), szóval a fotelban üldögélünk délutánonként, amikor oda süt a nap. Füli néha úgy megszunnyad az ölemben, hogy még horkol is. Esténként abban alszik el, és én berakom az ólacskájába, mint a kisgyereket az ágyba.
Ha dolgom van, el van magában, rágcsál, mindent, amit csak el tud érni, kaparintani, vagy éppen kinyúlva alszik valahol, ahol eléri a fáradtság.
Fülike egyenlőre hosszú, mint egy csuklósbusz, nagy fülei vannak, testéhez viszonyítva nagy a feje is, és görbék lábai. Kis mellén, hasán most nő a szőr, amikor érkezett szinte csupasz volt. Úgy tud futni, mint egy nyúl, és legalább olyan cikkcakkban is, ha jó kedve van. Egyenlőre mindig eszik, amikor igénye van rá, hiszen még nagyon kicsi. Majd lesz rendszer is benne kicsit később, jön a napi kétszer. Szeretjük egymást, sok puszit kapok, ha felveszem, vagy az ölembe szüszkörödik. Csak a cicákkal nincs megbékélve, meg azok sem vele. Már a koruknál fogva sem. Törpe a 12. évébe lépett, ő az:
már Pityuval, (aki végül is lány és egy anyától származnak), szóval vele sem jön ki jól, nem még egy kutyussal. Ő Pityu:
Már ő is elmúlt 10 éves. Mindketten ivartalanítva vannak, a nemkívánatos szaporodás ellen.
Egyenlőre a legnagyobb gondom úgy igazgatni őket, hogy ne találkozzanak egymással. A két cica benti, Pityu, ha kedve szottyan rá, időnként felköltözik a padlásra. Azonban benn is két külön szobában tartózkodnak, egy légtérben kitör köztük a háború. Pityu egyébként szenvedélyes egerésző, szerencsére nem eszi meg, csak irtja őket.
Ez pedig Fülike a mai mostani állapotában:
Itt a legalsón elmélyülten rágcsál, épp egy gallyat. Az udvarban egy pár papucsom, a lábtörlő, reggelre a takarója, gallyak, műanyagtányér, amit előszeretettel hurcol,és két nagy csont, amelyet néha elás, néha megtalál. Úgy ás, hogy időnként jajgat közben, azután, mint a kismalac, betúrja az orrával. Hagyom, a rendetlenséget, meg mindent. Most ez az időszak van. Majd túléljük. A labdát még nem szereti, és szívesebben szórakozik magában. Ha ott vagyok, akkor csak ölbe akar kerülni, és megy a simi ezerrel. Most még csak a szeretet kell, a biztonság, a játék, a tanulás még kicsit várhat. Akkor legyen így.

6 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Attila, megírtam egy választ, de valahogy eltűnt. Még jó, hogy visszajöttem ide.
   Szóval köszönöm, és remélem így lesz, mert ha ő boldog lesz, akkor nekem örömet szerez, és mindketten csak jól járhatunk.

   Törlés
 2. Köszönöm szépen! Nagyon helyes kis pofika. A Fülike nagyon találó, az első képen úgy állnak a fülei mint Yoda mesternek. :) Reméljük vele is van erő, s igen sokáig fogtok közösen boldogok lenni. A lába tacsi, a pofikáján én vélek felfedezni foxi vonásokat, de meglehet ezt még csak most látom, oszt majd később meg nem. Mindegy amúgy! Hát igen! A cicákkal nehéz lesz a korkülönbség miatt. Az arisztokraták ebben a korban már nehezebben viselik a szertelen ifjúságot! Majd ha a kis csintalan lenyugszik a nemesek meg megszokják az ottlétét akkor talán. :)
  Ahogy így olvasom a bemutatkozásotok, hát Fülének arany élete lesz! Baráti ölelésem Neked a barátságért, egy simogatást adj át a kis Fülének is, de küldök a nemeseknek is egyet-egyet. Baráti puszim Nektek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fülike megkapta a küldeményt, meg a nemesek is. Köszönjük mindannyian. Törpére nagyon rá fért, mert a mai napon igencsak menekülőre kellett fognia. Hol az egyik fut, hol a másik, nem érek rá állandóan figyelni. Hiába, nekik borult igazán az életük.
   kíváncsi voltam, mit mondasz Fülire, de tényleg, igazából még nem lehet sejteni sem, mi lesz a végeredmény.
   Ölelés, baráti puszi Nektek is.

   Törlés
 3. Cute pictures!
  I am glad that I found your new post here.
  Have a nice autumn!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thank you very much! Nice autumn days for you too!

   Törlés