Szeretettel köszöntelek a blogomban! Welcome on my blog! Bienvenue sur mon blog! Willkommen auf meinem Blog! Benvenuti sul mio blog! Καλώς ήρθατε στο blog μου! Selamat datang di blog saya!

Az oldalon található minden anyag szerzõi jogvédelem alatt áll.
Bármiféle felhasználása csak a szerzõ elõzetes engedélyével történhet.


2012. szeptember 1., szombat

Cucuka üldögélMinden napban van jó, és rossz is. Valahogy így van elosztva. Talán azért, hogy az érzelmek valamelyest egyensúlyban maradhassanak. Hosszú hetek óta küzdünk, idővel, betegséggel, a sürgős munkákkal, s a még mindig kölyökkutyám nem érti, miért hordja utánam hiába, hőn szeretett teniszlabdáját. Játszana szegény, de nincs kivel. Van, hogy egész nap csak várakozik a kapunál heverve, hogy majd csak megjelenik végre valaki, aki ráérne egy kicsit foglalkozni vele.
Amúgy egy meghatározhatatlanul „rosszcsont”, szinte nincs olyan „kutyabűn”, amit már el ne követett volna. Kezdve a vadonatúj szandálom megrágásától, a laptopom adapteréig, (elnyerve bizalmam a békés szendergéssel az előszobában: gondoltam kánikula van, neki is jár egy kis hűsölés). Viszont amikor magára maradt azonnal éber lett, mindent szétszedett, ami addig a szájához kerülhetett. Kifetrengte a virágokat, felásta az udvar minden szegletét, rágott, rágcsált fáradhatatlanul, még olyan dolgokat is, amiről már azt sem tudtam, hogy létezik, vagy ha mégis, nem tudtam, hogy hol. Egy üres, lefordított esővizes hordó tetejéről, ügyesen átugrott a kőfalra, a borostyánok közé, onnan meg lezuhant a másik oldalra, az utcára. A szemben lakó szomszédom szólt, hogy a kutyám ott berzenkedik a kerítésénél, az ő kutyájával, miközben azt sem vettem észre, hogy nincs az udvaron. A cicákat ki nem állhatja, pedig a legkisebb vele egyidős, régebben barátoknak tűntek. Az öreg macskával élesben megy a háború, ha nem lennék jó időben, jó helyen, már mindkettő súlyos sérüléseket szenvedett volna.
Egyszóval se szeri, se száma tetteinek, amivel rövidke élete alatt borsot tört az orrom alá.
Verés azonban nincs, szidalmazás igen, és büntetésből rövid időre bezárom a helyére. Nem akarom elkiabálni, de mintha volna hatása, az állatorvos szerint kb. két és fél éves korára majd megjön az esze. Tény, hogy a dalmatával 15 évig nem volt ennyi gond, mint vele, pedig azzal sem törődhettem többet.
Egy nap a konyhában vagyok, és hallok valami furcsa zajt, apró csúszás, csörgés, csattogás, de nem értem rá megfigyelni mi az. Egyszer aztán megjelent a kutyám a látókörömben. Békésen üldögélt a kerti székben, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna. Azt hiszem egyszerűen csak látni akart: hol vagyok, mit csinálok? Senki nem tanította erre, önképzés alatt áll.
Tehát van remény: egyszer csak „megembereli magát.”


10 megjegyzés:

 1. Érdekes dolog ez. Már én is elgondolkodtam azon, hogy mitől lehet ekkora viselkedésbéli különbség a fiatal ebek közt. A miénk semmihez nm nyúlt -nem "olvasott" ki könyvet, nem "használt el" papucsot, stb-, sőt még csak kísérletet sem tett. Most sem nyúl semmihez ami nem az övé, még ételhez sem, akkor sem ha elérné. Mindez veleszületett. Túl azon hogy, tán kicsit szokatlan is és nem is elvárható tulajdonság ez a kutyától, szerencsések is vagyunk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban azok vagytok. Ilyen volt a dalmatám is, egészen pici korától. Ezért vagyok most teljesen kiakadva Cucukán. Egy tuti különbség van a volt, és mostani kutyám között, hogy az kan volt, ez meg szuka. Nem tudom, hogy ez befolyásoló tényező-e? Iszonyú türelem kell hozzá, mert néha úgy indultam felé, hogy: na, most agyoncsapom. Aztán lehiggadtam, aki kiszolgáltatott, azt nem illik bántani. Kíváncsi vagyok felnőtt korára milyen lesz, remélem, ha későn is, de lenyugszik.

   Törlés
  2. Nem is tudom. Zsömi is kan. Józsi fiam kutyája viszont szuka és hát eléggé bohókás. Biztosan lenyugszik. Csak mikorra? :)

   Törlés
  3. Ez itt a nagy kérdés, de ezzel együtt szeretem!

   Törlés
 2. Nagyon aranyos, és hogy pózol:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy itt jártál kedves Rózsa! Örültem Neked!

   Törlés
 3. Tüneményes Cucuka ! De elfogadnám....már amennyire nem akarok új kutyát Burkuskánk után, mégis.

  VálaszTörlés
 4. Tudtam, ha eljössz, ezt fogod írni. Mindent megbocsájtó állatbarát vagy, aminek nagyon örülök!

  VálaszTörlés
 5. Thank you, that in spite of the language barrier I have read and also write a comment. We wish you all very much, and good for you!

  VálaszTörlés