Szeretettel köszöntelek a blogomban! Welcome on my blog! Bienvenue sur mon blog! Willkommen auf meinem Blog! Benvenuti sul mio blog! Καλώς ήρθατε στο blog μου! Selamat datang di blog saya!

Az oldalon található minden anyag szerzõi jogvédelem alatt áll.
Bármiféle felhasználása csak a szerzõ elõzetes engedélyével történhet.






2012. május 11., péntek

Létezik egy világ...


Létezik egy világ - bennünk -, valahol legbelül. Némelyek, mint gondos gazda, naponta rendezgetik, rakják helyükre ott a dolgokat. Ésszerű, fontossági, vagy érzelmi sorrendben. Egy biztos, hogy nincs benne logika. Nem hiszem, hogy az van legfelül, ami legutoljára történt, és azt sem, hogy az események pontosan követik egymást. Ám ez a világ épp olyan, amilyennek szeretnénk, és mindig van út visszavonulni bele.
Benne vannak az emlékeink, a vágyaink. Sokszor már keverjük is a kettőt, magunk sem tudjuk,  melyik volt, és melyiket szeretnénk. De ott, abban a világban még az sem baj. A lényeg, hogy szép legyen, jó legyen gondolni rá. El lehessen bújni benne, mint kisgyermeknek a kicsi házban, amit az apja épített. Legyen egy hely, ahol újra lehet játszani: a gondolatainkkal, a szavakkal. Meséket lehessen szőni, melyeknek sohasem rossz a vége, nincsenek félelmek, és fájdalmak.
Néha „koccan” a képzelet és a valóság - ilyenkor fel kell ébredni, és be kell állni a sorba. Ami belül van, azt átérezzük, átéljük, mint gyermekkorunkban a mesét. Ami kívül van, azt élni kell. Akkor is, ha tetszik, és akkor is, ha nem.
Ott benn lehetsz tűzoltó, katona, orvos, gazda egy világvégi tanyán. Építhetsz hidat, restaurálhatsz templomot, felfedezhetsz és elnevezhetsz magadról egy csillagot. Lehetsz világhírű író, vagy költő, megfestheted a legszebb képet, amit valaha is láttál.
Kívül az van, amire az erőd, és tudásod futja. Amit megenged az anyagi helyzeted, amihez egy kis szerencse hozzásegít. És amit mások teremtenek számodra azzal, hogy lehetőségek, törvények közé szorítanak. Utak vannak, ahonnan letérsz, leszorítanak, vagy balesetet szenvedsz rajtuk.
Emberek vannak, épp olyanok, mint te. Vagy kicsit jobbak, talán kicsit rosszabbak. Elfogadnak téged, átnéznek rajtad, vagy megszeretnek, épp úgy, mint te őket.
Néha szárnyalsz, máskor meg „tök” eleged van. Na, akkor kell a világ, - ott belül. Csak nem szabad elveszíteni az arányokat. Az egyik kicsi, kedves, és a lélek melengetésére szolgál. A másik nagy, és tele van meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal, forog, mint egy óriáskerék, egyszer fenn, egyszer lenn…
Maga a valóság, amelyben te is létezel, együtt veszed a levegőt másokkal – békében -, ha lehet.



6 megjegyzés:

  1. Régebb mondta egy barátom, hogy az agyad tele van biznisszel, de a zsebed üres...lehet azt akarta mondani, hogy bennem a világ szép, de kívül nem szép. Más szavakkal a szándék nem elég. Viszont a pénztelen ember mit tehet a jó szándékaival csak? Erre mondják, hogy örökké variál. És milyen az az ember aki örökké variál? Egyetlen biztonság amit nyújtani tud, hogy variál. Mert azt reméli, hogy egyszer csak megszépül az a kinti világ is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így lehet egészen röviden leírni a fenti gondolatokat. A szándékainkat szépen berakjuk a párnánk alá, hátha szebbeket álmodunk tőle. Van egy mondás: "a remény hal meg utoljára", és ez annyira igaz, hogy némelyikünkben majd úgy kell agyonütni, hogy velünk együtt haljon, mert még akkor is képesek lennénk hinni benne.
      Nagy öröm volt olvasni téged itt nálam. Köszönöm!

      Törlés
  2. Igaz, igaz. Nem is vitaként mondom, de ... De sajnos egyre többször látom, tapasztalom és hallom, mintha egyre többen hagynák kiölni magukból a "reményt". Bizonyára "álmodnak" még, de már nem hiszik ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy vagyunk mi ezzel, mint a nagyobb gyerekek a mesével. Már tudják, hogy ilyen a valóságban nincs, mégis olyan jó elmerülni benne. Különösen akkor, ha kívülről időnként nagyon eltalálnak bennünket.
      Köszönöm, hogy olvastál.

      Törlés
  3. Igazad van, még azt is megkockáztatnám, jól is van ez így.
    Egészen addig, míg valakik meg nem akarják állítani az óriáskereket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, egy "valaki" egészen biztosan képes megállítani, de nem írom le, hogyan emlegetjük. Vele ér véget az élet, amíg nem jön el, mindig lehetséges újra indítani.
      Köszönöm, hogy itt voltál.

      Törlés